11.01.2020 – 15.01.2020 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

11.01.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb wiejski (1), masło (7), jajko gotowane (3),

ogórek kiszony, szczypior, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Jabłko, pomarańcza

II DANIE: Palki z kurczaka, ziemniaki, surówka wielowarzywna,

kompot wieloowocowy

ZUPA: Pomidorowa z ryżem (1,7,9)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z owocami (7) własny wyrób

 

 

WTOREK

12.01.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo z masłem (1,7), wędlina, pomidor, herbata

II ŚNIADANIE: Gruszka

II DANIE: Makaron z twarogiem (1,7), kalarepa, marchewka, kompot

ZUPA: Kapuśniak (9)

PODWIECZOREK: Tosty z masłem i serem żółtym (1,7), ketchup

 

 

ŚRODA

13.01.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), chleb z masłem (1,7), pomidor,

herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Banan, jabłko

II DANIE: Kopytka z sosem mięsnym (1,3) własny wyrób ,

ogórek kiszony, kompot

ZUPA: Brokułowa (7,9)

PODWIECZOREK: Kawiarka z masłem i miodem (1,7)

 

 

CZWARTEK

14.01.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (1), masło (7), ser topiony (7), rzodkiewka, kakao

II ŚNIADANIE: Melon

II DANIE: Kotlet schabowy (1,3), ziemniaki,

sałata lodowa z jogurtem (7), kompot z czarnej porzeczki

ZUPA: Rosół z makaronem (1,9)

PODWIECZOREK:  Kisiel truskawkowy (1) własny wyrób

 

 

PIĄTEK

15.01.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb szczeciński (1), masło (7), pasta mięsna, szczypior, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Jabłko

II DANIE: Naleśniki z dżemem (1,3,7), cukier puder,

 kompot wieloowocowy

ZUPA: Fasolowa(1,9)

PODWIECZOREK: Kolorowe kanapki (1,7)  (szynka gotowana, zielenina)

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub

czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej