JADŁOSPIS 21.09-25.09. 2020 r. - FILIA

21.09 – 25.09.2020

 

 

PONIEDZIAŁEK

21.09.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb kanapkowy, (1), masło (7) pasztet drobiowy ,

ogórek świeży, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Jabłko

II DANIE: Naleśniki z serem i brzoskwiniami (1,3,7), cukier puder

kompot wieloowocowy

ZUPA: Koperkowa (7,9)

PODWIECZOREK: Kawiarka z masłem, szynka gotowana, rzodkiewka

 

 

WTOREK

22.09.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7) , chleb z masłem (1,7),

ser żółty (7), pomidor, herbata owocowa

II ŚNIADANIE:

Gruszka

II DANIE: Kotlet pożarski (1,3), ziemniaki, surówka wielowarzywna,

kompot wieloowocowy

ZUPA: Rosół z makaronem (1,9)

PODWIECZOREK: Rogal z masłem i miodem (1,7)

 

 

ŚRODA

23.09.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (1) masło (7), pasta mięsna , szczypiorek, herbata ziołowa

II ŚNIADANIE:

Śliwka

II DANIE: Łazanki (1), marchewka do rączki, kompot

wieloowocowy

ZUPA: Barszcz czerwony (1,7,9)

 

PODWIECZOREK: Ciasto biszkoptowe z kakao (1,3)

 

 

CZWARTEK

24.09.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb wiejski (1), masło (7), jajecznica (3),

herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Banan

II DANIE: Pulpeciki w sosie pomidorowym (1,3,7), ryż (1),

brokuł gotowany, kompot wieloowocowy

ZUPA: Barszcz biały (1,7,9)

PODWIECZOREK: Galaretka owocowa

 

 

PIĄTEK

25.09.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb szczeciński (1), masło (1), serek topiony (7),

dodatki zielone, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Arbuz

II DANIE: Placuszki z cukrem pudrem i z musem owocowym (1,3,7), kompot wieloowocowy

ZUPA: Kapuśniak (9)

PODWIECZOREK: Kolorowe kanapki (1,7) (wędlina, papryka, ogórek)

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub

czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej