Jadłospis 14.09-18.09.2020

 

 

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK



14.09. 2020

PONIEDZIAŁEK

Herbata owocowa 220 ml , chleb 75g (1),masło 7g (7), pieczeń drobiowa – wyrób własny 50g , sałata, zielenina


Arbuz

Kotlet pożarski 70 g (1,3) , ziemniaki z koperkiem 120g , marchewka z groszkiem na ciepło 50 g  (7), kompot wieloowocowy 220 ml


Zupa ogórkowa

 (7,9

250 ml

Kajzerka  45g (1) ), ser żółty 50 g (7), pomidor, szczypior



15.09.2020

WTOREK



Zupa mleczna 220 ml (1,7) , chleb 75g (1),masło 7g(7), polędwica drobiowa 50 g, zielenina

    

Winogrona

Marchewka

RYŻ 13 a 3ajaśminowy z jabłkami 100g  (1,7) ,  kompot wieloowocowy 220 ml

 

Barszcz czerwony

(7,9

250 ml

Jogurt naturalny z owocami – wyrób własny 150  (7), bagietka z masłem (1,7)



16.09.2020

ŚRODA




Mleko 220 ml (1,7), bułka maślana 45g (1),masło 7g(7), 



Jabłko



Schab z warzywami w sosie  70g  (1,7) , ziemniaki z wody 120 g, buraczki na ciepło (7) 70g , kompot wieloowocowy 220 ml


Zupa pomidorowa

 (1,7,9

250ml

Kisiel owocowy   150 ml (1) – wyrób własny, banan




17.09.2020

CZWARTEK







Herbata z cytryną 220 ml , chleb 75g (1),masło 7g (7), parówki cielęce 50g  ,  ogórek świeży

  



Gruszka

Papryka świeża

Leniwe pierogi z masłem 120 g (1,3,7) , mus owocowy, kompot wieloowocowy 220 ml



Zupa fasolowa

 (6,9

250ml

Chleb  75g (1), masło 7g (7), szynka konserwowa, ser żółty 50g (7) , sałata, zielenina



18.09.2020

PIĄTEK



Mleko 220 ml (7) , chleb 75g (1),masło 7g(7), jajecznica ze szczypiorkiem 50 g (3,7)


Śliwki

Makaron ze szpinakiem 60/100 g (1,7) , jabłko 50 g,  kompot wieloowocowy 220 ml


Zupa kalafiorowa 

 (7,9

250ml

Rogal 45g (1), masło 7g (7), dżem

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.