JADŁOSPIS 16.12 – 20.12.2019 r.

 

JADŁOSPIS 16.12 – 20.12.2019 r.

 

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

 

 

16.12. 2019

PONIEDZIAŁEK

Kakao 220 ml (1,7) , chleb razowy ze słonecznikiem 75g (1),masło 7g(7), pieczeń drobiowa 50 g, sałata, zielenina

 

Jabłko

Mięso mielone z warzywami w sosie pomidorowym 70/60g (1,9) , ryż 60 g (1), ogórek kiszony 50g , kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa kalafiorowa

(1,7,9)

250 ml

Kasza manna – wyrób własny150ml (1,7), rodzynki

 

 

17.12.2019

WTOREK

 

 

Kawa inka 220 ml (7), chleb 75g (1),masło 7g (7), schab duszony 50g , sałata, zielenina

 

Mandarynka

Kalarepka

 

Makaron z truskawkami 60/80 g (1,7) , jabłko, kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa grochowa

(6,9)

250 ml

Pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7),

krakowska sucha 50 g, zielenina

 

 

18.12.2019

ŚRODA

 

 

 

Herbata z cytryną 220 ml , chleb 75g (1),masło 7g(7), twarożek z zieleniną 50g (7),

 

 

Gruszka

Marchewka

 

Gulasz wołowy 70 g , ziemniaki z koperkiem 100g , sur. wielowarzywna 70 g (7,9), kompot wieloowocowy 220 ml

 

Barszcz czerwony

(7,9)

250ml

Bułka 45g (1), masło 7g (7), dżem truskawkowy

 

 

 

19.12.2019

CZWARTEK

 

 

 

 

 

 

Zupa mleczna 220 ml (1,7) , chleb 75g (1), masło 7g (7), ser żółty (7),ogórek kiszony

 

 

 

 

Mandarynka

Pizza z serem żółtym tartym i polędwicą sopocką - wyrób własny (1,3,7) , sos pomidorowy 50 g, kompot wieloowocowy 220 ml

 

 

Rosół z makaronem

(1,9)

250ml

Bułka 45g (1), masło 7g (7), miód wielokwiatowy

 

 

20.12.2019

PIĄTEK

 

 

Herbata z cytryną 220 ml , chleb 75g (1),masło 7g(7), jajecznica ze szczypiorkiem 50g (3),

 

Banan

Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym 100/60 g (1,3,7) , jabłko, kompot wieloowocowy 220 ml

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty

(9)

250ml

Budyń czekoladowy (1,7) – wyrób własny

 

 

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

 

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

 

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.