JADŁOSPIS 16.09 – 20.09.2019 r.

 

JADŁOSPIS 16.09 – 20.09.2019 r.

 

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

 

 

16.09. 2019

PONIEDZIAŁEK

Kawa zbożowa 220 ml (7) , chleb Altenburger 75g (1),masło 7g(7), sałata, polędwica drobiowa 50 g ,zielenina

 

 

Śliwki

Makaron z leczo mięsno - warzywnym (1,3,7) , jabłko, kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa kalafiorowa

(1,9)

250 ml

Kasza manna 200 ml (1,7) , mus malinowy

 

 

 

17.09.2019

WTOREK

 

 

Kawa zbożowa 220 ml (1,7), chleb kanapkowy 75g (1),masło 7g(7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3)

 

Banan

Kalarepka

Pulpet z indyka, kasza pęczak 70/120 g (1,7) , sałata lodowa z jogurtem naturalnym 80 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa z fasolki szparagowej

(4,7,9)

250 ml

Pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7),

szynka konserwowa z indyka 50 g, zielenina

 

 

18.09.2019

ŚRODA

 

 

 

Kakao 220 ml (1,7), chleb 75g (1),masło 7g(7), ser żółty 50g (7), sałata, zielenina

 

 

Jabłko

Marchewka

 

Schab gotowany w jarzynach 70g (1,3),ziemniaki z koperkiem 120g,sur. z buraków 60g (7),kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa ogórkowa

(7,9)

250ml

Bułka 45g (1), masło 7g (7), miód leśny

 

 

 

19.09.2019

CZWARTEK

 

 

 

 

 

 

Herbatka z cytrynką 220 ml , pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7), schab duszony – wyrób własny, mix warzyw

 

 

 

 

Sok jednodniowy

Jabłko - rabarbar

Ryż z truskawkami 60/80 g (1,3,7) , jogurt naturalny, marchewka, kompot wieloowocowy 220 ml

 

 

Zupa gulaszowa

(9)

250ml

Pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7),

szynka gotowana 50g, sałata, zielenina

 

 

20.09.2019

PIĄTEK

 

 

Herbata miętowa z cytryną 220 ml , chleb75g (1), masło 7g (7), twarożek z zieleniną (7) – rzodkiewka, szczypior

 

 

Arbuz

Ryba w ziołach (1,3,6), ziemniaki z koperkiem 100g, sur. z kapusty kiszonej z rodzynkami 80g , kompot wieloowocowy 220 ml

 

Rosół z makaronem

(1,9)

250ml

Kawiarka 45g (1), masło 7g (7), dżem z owoców leśnych – wyrób własny

 

 

 

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

 

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

 

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.