JADŁOSPIS 09.09 – 13.09.2019 r.

 

JADŁOSPIS 09.09 – 13.09.2019 r.

 

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

 

 

09.09. 2019

PONIEDZIAŁEK

Zupa mleczna 220 ml (7) , chleb Altenburger 75g (1),masło 7g(7), sałata, szynka pieczona 50 g ,zielenina

 

 

Sok jednodniowy

Gruszka - jabłko

Pizza z mozzarellą i szynką konserwową z indyka - wyrób własny (1,3,7) , sos pomidorowy 50 g, jabłko, kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zacierka na rosole

(1,9)

250 ml

Kajzerka 45g (1), masło 7g (7), miód akacjowy

 

 

 

10.09.2019

WTOREK

 

 

Kawa zbożowa 220 ml (1,7), chleb kanapkowy 75g (1),masło 7g(7), jajecznica ze szczypiorkiem (3)

 

Banan

Gulasz wołowy, kasza gryczana biała 70/120 g (1,7) , sałata lodowa z jogurtem naturalnym 80 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty

(9)

250 ml

Pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7),

pasta mięsna, zielenina

 

 

11.09.2019

ŚRODA

 

 

 

Kakao 220 ml (1,7), chleb 75g (1),masło 7g(7), krakowska sucha, sałata, zielenina

 

 

Galaretka owocowa

 

Kotlet mielony 70g (1,3),ziemniaki z koperkiem 120g, mizeria 60g (7),kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa pomidorowa

(1,7,9)

250ml

Bułka 45g (1), masło 7g (7),

ser żółty 50 g (7), sałata, pomidor

 

 

 

12.09.2019

CZWARTEK

 

 

 

 

 

 

Herbatka z cytrynką 220 ml , pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7), paróweczki cielęce, mix warzyw

 

 

 

 

Gruszka

Makaron z twarogiem 50/80 g (1,3,7) , jogurt naturalny, borówki amerykańskie, kompot wieloowocowy 220 ml

 

 

Zupa z soczewicy czerwonej

(4,9)

250ml

Pieczywo mieszane 75g (1), masło 7g (7),

polędwica sopocka 50g, sałata, zielenina

 

 

13.09.2019

PIĄTEK

 

 

Herbata miętowa z cytryną 220 ml , chleb75g (1), masło 7g (7), twarożek z zieleniną (7) – rzodkiewka, szczypior

 

 

Jabłko

Hamburger rybny (1,3,6), ziemniaki z koperkiem 100g, ogórek małosolny – własny wyrób, kompot wieloowocowy 220 ml

 

Ryżanka

(1,9)

250ml

Kawiarka 45g (1), masło 7g (7), dżem truskawkowy – wyrób własny

 

 

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

 Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

 Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.