Jadłospis 19.04-23.-4.2021r

JADŁOSPIS 19.04 – 23.04.2021 r.

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

 

19.04. 2021

PONIEDZIAŁEK

Herbata z cytryną 220 ml (7) , bułka 45g (1), masło 7g (7), ser żółty (7) 50 g, zielenina

 

Jabłko

Filet drobiowy 70 g (1,3), ziemniaki z koperkiem  120g, sur. z kapusty 70 g, kompot  wieloowocowy 220 ml

 

Rosół

(1,9)

250 ml

Budyń waniliowy (1,7) – wyrób własny, rodzynki

 

20.04.2021

WTOREK

 

 

Kawa 220 ml (7) , chleb z  masłem 75 g (1,7),  jajecznica ze szczypiorkiem (3)

   

Banan

Makaron z twarogiem  (1,3,7)  , marchewka,   kompot wieloowocowy 220 ml

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty

 (9)

250 ml

Chleb 75g (1), masło 7g (7) , szynka konserwowa 50 g , ogórek świeży

 

21.04.2021

ŚRODA

 

Herbata z cytryną 220 ml (7) , chleb 75g (1), masło 7g (7), polędwica drobiowa  50 g, zielenina

 

Gruszka

Gulasz w sosie  70 g (7) , kasza jęczmienna  70 g (1), sur. z ogórka kiszonego 60 g ,  kompot wieloowocowy 220 ml

 

 

Barszcz czerwony

 (7,9)

250ml

Jogurt naturalny z owocami 150 g (7) , paluch kukurydziany (1)

 

22.04.2021

CZWARTEK

 

 Herbata owocowa 220 ml , chleb  75 g (1), ), masło 7g (7) , parówki cielęce  50 g , ketchup

 

  

Winogrona

Placki z jabłkami  (1,3,7) , mus truskawkowy ,   kompot wieloowocowy 220 ml

 Grochowa

 (6,9)

250ml

Chleb 75g (1), masło 7g (7) , szynka gotowana 50 g , pomidor

 

23.04.2021

PIĄTEK

 

 

Kakao 220 ml (7) , chleb 75g (1), masło 7g (7), twaróg (7) 50 g, zielenina

 

Jabłko

 Ryba duszona  80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem  120g, sur. z kapusty kiszonej z rodzynkami70 g, kompot  wieloowocowy 220 ml

 

Pomidorowa

(1,7,9)

250ml

Bułka 45g (1), masło 7g (7) , miód

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.