Jadłospis 19.04-23.04.2021r - Filia

                                            19.04.2021 – 23.04.2021

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

19.04.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem (1,7),  wędlina, ogórek,  herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Banan

II DANIE: Placki ziemniaczane (1,3), jogurt naturalny (7), jabłko

 kompot wieloowocowy

ZUPA: Ogórkowa (7,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na gęsto (1,7), mus owocowy

 

 

WTOREK

20.04.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Bułka z masłem (1,7), ser żółty (3), pomidor, kakao. (1,7)

II ŚNIADANIE: Melon, jabłko

 

II DANIE: Chrusty drobiowe (1,3), ziemniaki, buraczki na ciepło (7),

kompot wieloowocowy

ZUPA: Pomidorowa z ryżem  (1,7,9)

PODWIECZOREK: Ciasto biszkoptowe (1,3,7) własny wypiek

 

 

ŚRODA

21.04.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), pieczywo z masłem (1,7),

dodatki zielone, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Gruszka

II DANIE: Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym (1),

kompot wieloowocowy

ZUPA: Barszcz biały (1,7,9)

PODWIECZOREK: Galaretka

-

 

CZWARTEK

22.04.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb wiejski (1), masło (7), pasztet drobiowy,

pomidor, herbata miętowa

II ŚNIADANIE: Marchewka, jabłko

II DANIE: Kopytka (1,3) – wyrób własny, gulasz z szynki (1),

ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

ZUPA: Rosół z makaronem (1,7,9)

PODWIECZOREK: Kawiarka z masłem i miodem (1,7)

 

 

PIĄTEK

23.04.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE:  Altenburger (1), masło (7),

pasta twarogowa z rzodkiewką (7), herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Papryka kalarepa, marchewka

II DANIE: Racuchy drożdżowe z jabłkiem (1,3,7), cukier puder, kompot

ZUPA:  Grochowa (1,7,9)

PODWIECZOREK: Chleb kanapkowy (1), masło (7), kiełbasa żywiecka, pomidor

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub

czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej