Jadłospis 15.03-19.03.2021r- Filia

 

                                            15.03.2021 – 19.03.2021

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

15.03.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb kanapkowy (1), masło (7), pasztet drobiowy,

ogórek kiszony, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Banan, kalarepa

II DANIE: Naleśniki z dżemem (1,3,7), cukier puder,

 kompot wieloowocowy

ZUPA: Kalafiorowa (7,9)

PODWIECZOREK: Kolorowe kanapki (polędwica sopocka, zielenina)

 

 

WTOREK

16.03.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb z masłem (1,7), jajko gotowane (3), szczypior, herbata

II ŚNIADANIE: Jabłko, marchewka

II DANIE: Kotlet schabowy (1,3), ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem (7), kompot

ZUPA: Wiedeńska (1,9)

PODWIECZOREK Kawiarka z masłem i miodem (1,7)

 

 

ŚRODA

17.03.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (1), masło (7), pasta z tuńczyka (4), herbata miętowa

II ŚNIADANIE: Kiwi, jabłko

II DANIE: Pierogi leniwe z bulką tartą (1,3,7), jogurt naturalny (7), kompot

ZUPA: Koperkowa (7,9)

PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy wyrób własny

 

 

 

CZWARTEK

18.03.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), chleb z masłem (1,7), mix warzyw, herbata owocowa

II ŚNIADANIE: Melon, jabłko

II DANIE: Pulpet w sosie własnym (1,3), ryż (1), ogórek kiszony, kompot ZUPA: Jarzynowa (7,9)

PODWIECZOREK: Jogurt z owocami (7) wyrób własny

 

 

PIĄTEK

19.03.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE:  Chleb wiejski (1), masło (7), wędlina, zielenina,

 herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Gruszka, marchewka

II DANIE: Filet rybny (1,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

ZUPA: Pomidorowa z zacierką (1,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo (1), masło (7), ser żółty (7), pomidor

 

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub

 

czarną z cytryną.

 

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej