Jadłospis 08.03-12.03.2021r.- Filia

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

08.03.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb wiejski (1), masło (7), polędwica sopocka,

dodatki zielone, herbata ziołowa

II ŚNIADANIE: Banan

II DANIE: Placki z jabłkami (1,3,7), cukier puder, jogurt naturalny (7),

kompot wieloowocowy

ZUPA: Fasolowa (1,9)

PODWIECZOREK: Kawiarka z masłem (1,7), ser żółty (7), pomidor

 

 

WTOREK

09.03.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE: Zupa mleczna (1,7), chleb z masłem (1,7), mix warzyw, herbata owocowa

II ŚNIADANIE: Jabłko

II DANIE: Pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki z koperkiem,

buraczki zasmażane (1,7), kompot wieloowocowy

ZUPA: Rosół z makaronem (1,9)

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy (1,7), mus owocowy

 

 

ŚRODA

10.03.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo (1), masło (7), pasta mięsna , herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Kalarepa, papryka

II DANIE: Gulasz drobiowy (1,7), ryż (1), brokuł gotowany, kompot

ZUPA: Żurek (1,7,9)

PODWIECZOREK: Babeczki śmietankowo-kakaowe (1,3,7)

(własny wypiek)

 

 

CZWARTEK

11.03.2021

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (1), masło (7),

twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką (7), kawa zbożowa (1,7)

II ŚNIADANIE: Gruszka

II DANIE: Kotlet pożarski (1,3,7), ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

ZUPA: Kapuśniak (9)

PODWIECZOREK: Bułka z masłem i dżemem (1,7)

 

 

 

PIĄTEK

12.03.2021

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb z masłem (1,7), pasta z kurczaka wędzonego,

ogórek kiszony, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Melon

II DANIE: Makaron ze szpinakiem (1,7), kompot wieloowocowy

ZUPA: Krupnik (1,9)

PODWIECZOREK: Kolorowe kanapki (1,7), sok jabłkowy tłoczony

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub

czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej