Jadłospis 16.11-20.11.2020 r.- Filia

 

                               16.11.2020 – 20.11.2020

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

16.11.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb szczeciński (1), masło (7),  ser żółty (7), pomidor,

kawa zbożowa (1,7)

II ŚNIADANIE: Gruszka

II DANIE: Sos mięsny (1,7), kasza kus-kus (1),

marchewka z jabłkiem, kompot wieloowocowy

ZUPA: Kapuśniak (9)

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy (1,7)

 

 

WTOREK

17.11.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb wiejski (1), masło (7), serek topiony (7), rzodkiewka, szczypior,  herbata z cytryną

II ŚNIADANIE:  Melon

II DANIE: Kotlet mielony (1,3), ziemniaki, surówka wielowarzywna,  kompot wieloowocowy

ZUPA: Pomidorowa z makaronem (7,9)

PODWIECZOREK: Bułka z masłem (1,7), powidła

 

 

ŚRODA

18.11.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (1), masło (7),

polędwica drobiowa, dodatki zielone, herbata miętowa

II ŚNIADANIE: Banan

II DANIE: Ryż zapiekany z jabłkami (1), jogurt naturalny (7), kompot

ZUPA: Gulaszowa (9)

PODWIECZOREK: Tosty z masłem (1,7), serem żółtym (7), ketchup

 

 

CZWARTEK

19.11.2020

 

 

I ŚNIADANIE: Chleb z masłem (1,7), pasztet drobiowy, ogórek kiszony,

 kakao (1,7)

II ŚNIADANIE: Pomarańcza

II DANIE: Placki ziemniaczane (1,3), jogurt naturalny (7), kompot

ZUPA: Barszcz biały (1,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna (1,7), mus truskawkowy

 

 

PIĄTEK

20.11.2020

 

 

 

I ŚNIADANIE:  Altemburger (1), masło (7), twarożek ze szczypiorkiem (7),

herbata owocowa

 II ŚNIADANIE: Melon

II DANIE: Ryba w panierce (1,3,4), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy

ZUPA: Zacierka na rosole (1,9)

PODWIECZOREK: Kolorowe kanapki (1,7)

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub

czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej