Jadłospis 16.11-20.11.2020 r.

JADŁOSPIS 16.11 – 20.11.2020 r.

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

 

16.11. 2020

PONIEDZIAŁEK

Herbata 220 ml  , chleb 75g (1),masło 7g (7), szynka konserwowa 50 g , zielenina

 

Winogrona

 

Kotlet mielony 70 g (1,3) , ziemniaki z koperkiem 120g , marchewka z groszkiem na ciepło 50 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml

 

Rosół

 (1,9)

250 ml

Kasza manna 150 g (1,7) , jabłko

 

17.11.2020

WTOREK

 

 

Zupa mleczna 220 ml (1,7) , kawiarka  45 g (1),masło 7g(7), ser żółty (7) 50 g, pomidor, szczypior

   

Banan

Marchewka

Naleśniki z serem100g  (1,3,7) , mus malinowy 50 g ,   kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa z soczewicy

(6,9)

250 ml

Chleb  75g (1), masło 7g (7) ,  krakowska sucha 50 g ,sałata, zielenina 

 

18.11.2020

ŚRODA

 

Mleko 220 ml (7) , bułka maślana  45 g (1)

 

Jabłko

Gulasz z wołowiny 70 g (7) , kasza gryczana  70 g (1), sur. z buraków 60 g ,  kompot wieloowocowy 220 ml

 

Jarzynowa

 (7,9)

250ml

Chleb  75g (1), masło 7g (7) ,  szynkowa

50 g ,sałata, zielenina 

 

19.11.2020

CZWARTEK

 

Herbata 220 ml  , chleb 75g (1),masło 7g (7), jajko gotowane (3)

50 g , zielenina 

 

 

Mandarynka

Spaghetti z mięsem mielonym 60/80 g (1,3) , ogórek kiszony, kompot wieloowocowy 220 ml

 

Krupnik

 (1,9)

250ml

Rogal  45g (1), masło 7g (7) ,  miód 

 

20.11.2020

PIĄTEK

 

 

Kawa zbożowa (1,7)  220 ml, chleb  75 g (1),masło 7g(7), schab pieczony – wyrób własny 50 g, zielenina

 

Melon

Kotlet rybny   80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem  120g, sur. z kapusty kiszonej 70 g, kompot  wieloowocowy 220 ml

 

 

Pomidorowa z ryżem

 (1,7,9)

250ml

Kajzerka  45g (1), masło 7g (7) ,  dżem truskawkowy 

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.