JADŁOSPIS 16.11 – 20.11.2020 r.
DNI TYGODNIA |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
II DANIE |
ZUPA |
PODWIECZOREK |
16.11. 2020 PONIEDZIAŁEK |
Herbata 220 ml , chleb 75g (1),masło 7g (7), szynka konserwowa 50 g , zielenina |
Winogrona
|
Kotlet mielony 70 g (1,3) , ziemniaki z koperkiem 120g , marchewka z groszkiem na ciepło 50 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml |
Rosół (1,9) 250 ml |
Kasza manna 150 g (1,7) , jabłko |
17.11.2020 WTOREK
|
Zupa mleczna 220 ml (1,7) , kawiarka 45 g (1),masło 7g(7), ser żółty (7) 50 g, pomidor, szczypior |
Banan Marchewka |
Naleśniki z serem100g (1,3,7) , mus malinowy 50 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Zupa z soczewicy (6,9) 250 ml |
Chleb 75g (1), masło 7g (7) , krakowska sucha 50 g ,sałata, zielenina |
18.11.2020 ŚRODA
|
Mleko 220 ml (7) , bułka maślana 45 g (1) |
Jabłko |
Gulasz z wołowiny 70 g (7) , kasza gryczana 70 g (1), sur. z buraków 60 g , kompot wieloowocowy 220 ml |
Jarzynowa (7,9) 250ml |
Chleb 75g (1), masło 7g (7) , szynkowa 50 g ,sałata, zielenina |
19.11.2020 CZWARTEK
|
Herbata 220 ml , chleb 75g (1),masło 7g (7), jajko gotowane (3) 50 g , zielenina |
Mandarynka |
Spaghetti z mięsem mielonym 60/80 g (1,3) , ogórek kiszony, kompot wieloowocowy 220 ml |
Krupnik (1,9) 250ml |
Rogal 45g (1), masło 7g (7) , miód |
20.11.2020 PIĄTEK
|
Kawa zbożowa (1,7) 220 ml, chleb 75 g (1),masło 7g(7), schab pieczony – wyrób własny 50 g, zielenina |
Melon |
Kotlet rybny 80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem 120g, sur. z kapusty kiszonej 70 g, kompot wieloowocowy 220 ml |
Pomidorowa z ryżem (1,7,9) 250ml |
Kajzerka 45g (1), masło 7g (7) , dżem truskawkowy |
Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.
Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.
Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.