Jadłospis 19.10-23.10.2020 r- FILIA

19.10.2020 – 23.10.2020

 



PONIEDZIAŁEK

19.10.2020




I ŚNIADANIE: Bułka z masłem (1,7),  ser żółty (7), pomidor, 

herbata miętowa

II ŚNIADANIE: Gruszka

II DANIE: Makaron z twarogiem i jogurtem naturalnym (1,3,7), marchewka, kompot wieloowocowy

ZUPA: Zupa ogórkowa (7,9)

PODWIECZOREK: Chleb Altenburger (1), masło (7), wędlina, 

rzodkiewka, szczypior



WTOREK

20.10.2020



I ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (1), masło (7), serek topiony (7), szczypior, herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Kalarepa, melon

II DANIE: Klopsiki w sosie koperkowym (1,3) , kasza jęczmienna (1), 

surówka z buraczków,   kompot wieloowocowy

ZUPA: Fasolowa (1,9)

PODWIECZOREK: Jogurt bananowy (7) – wyrób własny



ŚRODA

21.10.2020



I ŚNIADANIE: Chleb wiejski (1), masło (7), szynka gotowana, zielenina, herbata owocowa

II ŚNIADANIE: Jabłko

II DANIE: Kopytka (1,3,7), sos mięsny, ogórek kiszony, kompot

ZUPA: Szpinakowa (7,9)

PODWIECZOREK: Kawiarka z masłem i miodem (1,7)



CZWARTEK

22.10.2020



I ŚNIADANIE: Chleb z masłem (1,7), twarożek na słodko (7), kakao (1,7)

II ŚNIADANIE: Banan, jabłko

II DANIE: Filet drobiowy (1,3), ziemniaki, sałata lodowa, kompot 

ZUPA: Wiedeńska (1,9)

PODWIECZOREK: Kisiel owocowy (1) – wyrób własny



PIĄTEK

23.10.2020




I ŚNIADANIE:  Chleb kanapkowy (1), masło (7), pasztet drobiowy, ogórek, szczypior,  herbata z cytryną

II ŚNIADANIE: Pomarańcza, jabłko

II DANIE: Placki z dyni i ziemniaków (1,3), jogurt naturalny (7), kompot 

ZUPA: Barszcz czerwony (7,9)

PODWIECZOREK: Kolorowe kanapki (1,7)

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono kolorem czerwonym i cyframi.

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub 

czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej