Jadłospis 19. 10-23.10.2020 r.

JADŁOSPIS 19.10 – 23.10.2020 r.

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK



19.10. 2020

PONIEDZIAŁEK

Herbata 220 ml  , chleb 75g (1),masło 7g (7), szynka z fileta 50 g , zielenina


Winogrona

Filet drobiowy 70 g (1,3) , ziemniaki z koperkiem 120g , sur. z marchewki ze śmietaną 50 g (7), kompot wieloowocowy 220 ml


Rosół

 (1,9

250 ml

Kasza manna 150 g (1,7) , jabłko



20.10.2020

WTOREK



Zupa mleczna 220 ml (1,7) , kawiarka  45 g (1),masło 7g(7), ser żółty (7) 50 g, pomidor, szczypior

    

Sok jednodniowy

Gruszka - jabłko

Naleśniki z serem100g  (1,3,7) , mus malinowy 50 g ,   kompot wieloowocowy 220 ml

 

Zupa z soczewicy

(6,9

250 ml

Chleb  75g (1), masło 7g (7) ,  szynka gotowana

50 g ,sałata, zielenina  



21.10.2020

ŚRODA




Mleko 220 ml (7) , bułka maślana  45 g (1)


Jabłko

Gulasz z wołowiny 70 g (7) , kasza gryczana  70 g (1), sur. z buraków 60 g ,  kompot wieloowocowy 220 ml


Jarzynowa

 (7,9

250ml

Kisiel owocowy – wyrób własny, jabłko 




22.10.2020

CZWARTEK







Herbata 220 ml  , chleb 75g (1),masło 7g (7), parówki z fileta 50 g (7), ketchup



Banan

Marchewka

Makaron z truskawkami 60/80 g (1,7) ,  kompot wieloowocowy 220 ml


Żurek

 (1,9

250ml

Chleb  75g (1), masło 7g (7) ,  jajko gotowane (3)

50 g , zielenina  



23.10.2020

PIĄTEK



Kawa zbożowa (1,7)  220 ml, chleb  75 g (1),masło 7g(7), wędlina 50 g, zielenina


Melon

Kotlet rybny   80g (1,3,4), ziemniaki z koperkiem  120g, sur. z ogórka kiszonego z cebulką 70 g, kompot  wieloowocowy 220 ml



Pomidorowa z ryżem

 (1,7,9

250ml

Ciasto z jabłkami – wyrób własny (1,3,7)

 

Do śniadania dzieci dostają świeżo zaparzoną herbatę: owocową, ziołową lub czarną z cytryną.

Przez cały dzień dzieci mają dostęp do wody niegazowanej.

Alergeny znajdujące się w potrawach oznaczono cyframi.